Why Buying A Preowned House Is A Great Idea

Preowned House

Do you plan to buy a preowned apartment for sale in Puchong? Nowadays, there are already a lot of options if you decide to buy a property. Unlike before where your options are limited, that is not the case anymore today, especially in Malaysia. Yes, this country, is without a doubt become everybody’s favorite because it is impregnated with so many opportunities.

See Also: How to Get Job Easily in Malaysia

Among your options when it comes to buying a property is a preowned apartment Puncak Alam. It seems that more and more property buyers opt for this type. Why do you think so? Check this out:

Cheaper

Just like anything else that is already used, Cheras condo for rent and Sri Hartamas condo are more affordable. Thus, if your funds are limited, this might be more suitable for you. Well, of course, you also need to check the house first as you might not like the features. Besides, there are a number of options as well even in preowned properties. 

In good location

Considering the fact that the house is already owned before, it is already chosen, there is a good chance it is in a good location. This is usually the case, though not automatic. Thus, you also need to check first the location if it will be fine for you and your family. 

Commendable neighborhood

Most of the time, it is also in a good neighborhood. No one would choose to buy a property in an unsafe environment, for instance, KL Sentral apartment. Besides, you can always ask around as for sure, the previous tenant is already well acquainted with the people in that area. 

Indeed, there are a number of perks when you choose to buy a preowned property and considering that it can be cheaper as well is really great. Thus if you can find a preowned property in your preferred location, I say you should not let that chance pass!

Tawani Hati Pengunjung Laman Web Anda dengan Gambar dan Video

Tawani Hati Pengunjung Laman Web Anda dengan Video dan Gambar



Seperti yang kita tahu dunia sekarang adalah dunia digital yang berlalu begitu pantas, di mana setiap perkara adalah di hujung jari anda, tidak ramai akan berhenti sebentar hanya untuk menikmati pemandangan indah di hadapan mereka. Ia adalah satu perkara yang baik bahawa orang masih berpeluang untuk bernafas walaupun hidup pada zaman yang menyesakkan ini di mana semua orang mengejar tidak berhenti walaupun untuk seketika dalam mengejar impian mereka. Oleh itu, untuk semua pemasar atas talian di luar sana yang hendaklah tahu bahawa kandungan yang berkualiti pada halaman anda akan menjadi perkara yang pertama yang diberikan tumpuan oleh pengunjung dan harus diberikan perhatian yang tinggi untuk mendapatkan rank lebih tinggi dalam search engines result page (SERPs). Apakah yang membuatkan anda terfikir bahawa dengan artikel yang pintar dan panjang lebar sahaja cukup untuk menang hati penonton anda? Tiada siapa yang benar-benar mempunyai masa untuk memikirkan setiap perkara yang anda taipkan dalam artikel anda tidak kira betapa pentingnya satu point tertentu adalah untuk anda. Oleh itu, mengapa tidak mencari alternatif kepada isu ini dengan menambah video dan gambar ke kandungan anda? Biarkan video dan gambar yang berbicara!


Video


Sejajar dengan apa yang telah ditulis diatas, artikel pendek ini akan menerangkan secara ringkas mengapa anda perlu untuk meletakkan video di laman anda.


Sampaikan Maklumat dengan Cepat dan Mudah
Pertama sekali, ia adalah kerana video cenderung untuk menyampaikan maklumat lebih cepat dan lebih mudah. Sama seperti apa yang saya nyatakan sebelum ini, semua orang masa kini sentiasa bergegas dalam kehidupan seharian, jadi janganlah kita buang walaupun sesaat dalam hidup mereka untuk membaca sesuatu yang panjang apabila anda hanya boleh merumuskan 5 minit bacaan kedalam sebuah video yang berdurasi 2 minit penuh dengan maklumat yang berharga.


Sampaikan Mesej dengan Cara Unik
Perkara yang lain adalah kerana video mampu untuk menghantar mesej dengan cara yang unik. Saya rasa semua orang menghadapi masalah yang sama apabila ia melibatkan kepada teks bertulis. Nada suara. Banyak salah faham yang berlaku akibat cara yang berbeza seseorang membaca maklumat. Oleh itu, dengan menggunakan video untuk menggantikan penjelasan panjang lebar anda, anda boleh menggunakan nada suara yang betul dan ekspresi muka yang tepat serta menunjukkan bahasa badan yang betul dalam menyampaikan mesej anda kepada penonton.


Aktifkan Emosi Penonton
Selain itu, video juga boleh mengaktifkan emosi. Maksud saya, jika gambar boleh bercakap seribu perkataan, bayangkan apakah gambar yang bergerak boleh katakan? Anda harus mendapatkan jumlah ulasan-ulasan yang tinggi pada halaman anda kerana video yang anda post-kan untuk penonton anda. Perkara yang penting, adalah untuk menjadi kreatif dalam memilih atau mehasilkankan video anda. Pastikan ia sesuai dengan kandungan anda dan jika boleh, tambah sedikit humor kepadanya. Hidup terlalu singkat untuk menjadi serius sepanjang masa.


Tingkatkan Penglibatan Penonton
Di samping itu, video juga akan meningkatkan penglibatan di antara anda dan penonton anda. Anda juga boleh menganalisis keberkesanan video anda melalui perisian analisis supaya anda boleh meningkatkan kualiti kandungan video anda untuk mendapatkan jumlah view yang lebih tinggi dalam masa terdekat. Tambahan pula, video yang disiarkan, katakan jika ia dipenuhi dengan mesej yang berkualiti, ini juga akan meningkatkan peluang untuk laman web anda untuk dipromosikan oleh penonton anda. Ini akan membantu anda untuk mendapat organic outreach kepada link lain dengan percuma.




Jika kita ringkaskan, ianya dapat dilihat bagaimana video harus alat go-to terbaru yang patut ditambah kepada kandungan yang berkualiti anda untuk anda untuk mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi dalam SERPs, sama ada dalam SEO Malaysia mahupun di luar negara. Tambahan pula, dengan peningkatan dalam jumlah vloggers di negara kita juga merupakan tanda bagi kita, pemasar atas talian, untuk berjalan di atas jalan yang baru dalam pemasaran business kita selari dengan kelajuan masa digital.


Gambar
Walaupun video merupakan satu alat yang terbaik untuk meraih pengunjung, kita jangan lupa kepada pentingnya penggunaan gambar dalam kandungan laman. Mengapa pula kita perlu membuang masa dengan membacanya apabila penulis boleh hanya sekadar meletakkan lebih banyak gambar dengan penjelasan di bawah yang boleh menerangkan apa yang sebenarnya berlaku. Dalam era di mana kamera berkualiti tinggi melekat pada telefon anda dan juga pencetak berwarna boleh didapati di kebanyakan isi rumah, bantuan visual kini boleh dikatakan satu instrumen penting dalam penghasilan sesuatu kandungan.
Pencipta kandungan di seluruh dunia, terutama anda semua yang tinggal di Malaysia, perlu mengambil perhatian bahawa dunia kini sedang berubah, begitu juga citarasa penonton. Lebih banyak platform multimedia perlu terlibat dengan kandungan untuk menjadikan ia lebih berkualiti tinggi kerana kandungan adalah kunci kepada pemasaran. Pencipta kandungan kreatif, terutama orang-orang yang mempunyai tujuan untuk mengukuhkan kedudukan mereka dalam SEO, patut memasukkan lebih visual ke halaman mereka.


Halaman anda akan Kelihatan Lebih Menarik
Pertama, sudah tentu ia adalah disebabkan oleh hakikat bahawa ia akan menyebabkan halaman anda untuk kelihatan lebih menarik di depan mata pengunjung laman anda. Walau bagaimanapun, anda harus pastikan untuk memilih imej yang sesuai, yang berkaitan dengan post yang anda post-kan. Selain itu, kemasukan imej pasti akan meningkatkan trafik anda jika anda mengoptimumkan Alt text dan image description panels pada tetapan anda. Pastikan imej yang anda gunakan dinamakan dengan nama yang sesuai yang terbaik manakala Alt text harus mengandungi kata kunci yang anda inginkan untuk naik ke kedudukan yang lebih tinggi dalam SERPs.
Pautan ke Laman Lain
Di samping itu, katakan jika penonton anda, tidak hanya suka pada kandungan anda, malah juga penggunaan visual anda, kemungkinan yang anda akan dipautkan ke laman web lain kesan daripada promosi percuma yang anda dapat daripada penonton anda. Mereka akan berkongsi halaman anda di …

Are You Attempting To Find Ways To Urge Into Your Dream College?

Get Into Your Dream College

If your dream university, such as Widad Kolej Universiti, is one in all the world’s best universities, you must note that the competition is often high. You may even have to figure on some skills to form sure your application wins and beats the remainder. But don’t worry, it’s never impossible. Here is a number of the information you’ll be able to determine in advance:

1. Get good SPM results 

 It is obvious enough that academic achievement is the primary objective you’ve got to realize. With good exam results, you may be ready to secure a spot in your dream university without having to stress about the rest. Without good grades, it is often difficult to back your application up. Even more, good results also will allow you to earn a scholarship.

2. Work on your skills

Besides academic, don’t forget that skills also play a significant part in helping out your university application. There are lots of student clubs and societies you’ll be able to join, which may directly help and improve your technical and soft skills. These extracurricular activities are often a good contribution, not only you wish to use for universities, but also for long-term effect throughout your life as a student. If you’ve got something you’re good at, like speaking, debate or sports, volunteer yourself to represent your school for any competitions. So as not to forget writing skills, you need to practice writing well because writing well let you sell yourself well to the university of your dream. Read more books and practice.

3. Expand your network

Create and strengthen the connections together with your teachers and other mentors. University application usually requires letters of advice as a component of its requirements. If you’ve created meaningful and robust relationships with anyone who can best describe your qualities, you’ll be able to request them to jot down the advice letters for you. Many of them are of course willing to recommend you, but first, you’ve got to form yourself known to them. Teachers at school typically notice students who always do their best at school. After you request a recommendation letter from your teachers, they’ll remember you for your qualities and characteristics.

See Also: How to Get Job Easily in Malaysia

4. Expand your choices

There is a clear stage for you to only have one university choice, but try and expand your options and consider other universities similarly. One university could also be on the highest of your list because it ticks off all of your criteria, but other colleges are often included in your top 5 too. Since university admissions are competitive, it’s best to own backup plans.

5. Believe yourself

Last but not least is to place faith in yourself. You need to stay positive through the applying process. Remember that you’re competing with thousands of applicants out there and typically, the admission committees must weigh different aspects to just accept the scholars. Believe in your strengths and do your best to realize your goal.…

How to Get Job Easily in Malaysia

Employment means the reality of somebody being paid to work for an organization or association. In Malaysia, we are told every day in the newspaper and news on the television that our country is the country with the highest rate of unemployment. Most of the Malaysian who studied abroad usually choose to stay abroad to work and start their life there. This is because the currency in overseas are high and pay rate for the employment there is quite high which is one of the reasons why students who study abroad will choose to begin their life there. But for this article let’s put aside about people who already got a job with a stable income or even a stable life let’s focus more to the unemployed who have the effort to look for a job.

If you have no idea what to do in job hunting continue reading this article at least to get an idea on what you should and should not do in looking for permanent work to begin your life with. This will help the issue of employment in Malaysia. Also, will make you secure the job position that you want. Most of the candidates who desperately need a job they are willing to offer anything as long as they get hired and this is not a good action that should be done by someone who needed a job. They actually make the chances of getting the job become low. The following are the tips on how to get a job easily in Malaysia.

#1. Search for Relevant Job Opening

It can be understood why certain people let themselves choose and apply the work that is not related to what they have studied in universities or even what they would like to do. This happened because the economy that we are living with right now is making people desperately need a job. I mean like even the prime minister of our own country suggests the nation of its own country to do more than one job to actually lived in this country that’s how high the cost of living here. To be the truth, our cost of living is not that high but with the low pay rate that the employees get, makes the cost of living becomes unbearable. Unbearable feeling leads to desperate and our society actually works for about 9 hours per day and doing other part-time job makes the society become super tired, they don’t even get the chance to let their body rest.

Tips that you will get here is, focus on the job opening at the site such as, LinkedIn, Maukerja.my, Kerija and Jobstreet. When you are looking for a job make sure the job that you are looking or aiming for is related to your studies or past experience so that when the interviewer or the company that is looking forward to employing workers or you, will become more influenced to hire you. Next, pay attention to application deadline! Do not waste your time applying for the job with the expired deadline.

#2. Use Your Network

If you are in a hurry to get hired. This is one of the best ways that you can have in mind. Growing up with friends, family members, or even your uncle and aunty and closed to them will actually give you a lot of benefits. As for example, if you are looking for a job they have the link to anywhere you want to go.

They have seen much and have more friends that own a company. With their connection somehow can help you get hired faster than you can imagine. Like after a day you tell them you need a job they will do their thing by contacting their old friends to get you on board. The next day you will usually already get a call from the company.

#3. Don’t Stop Applying for Jobs Even You Are Waiting to Hear Back from an Employer

Most occupation searchers are dismissed by more than 15 employers before finding a vocation. It’s true that with all the rejection it somehow leads you to demotivate to go for another interview or apply another new form of the job application. To be frank it is a tiring process where after the rejection you have to repeat the whole thing from scratch again. Gain from your mix-ups and continue applying until you get the correct offer. Most dire outcome imaginable, you’ll be juggling numerous employment bids. That is something to be thankful for. Well, there is a quote that sounds like “people who work hard will always get what they want”.

#4. Be Precise On Your Resume

We all know that resume is one of the things that play a “serious” important role when applying for a job before we are invited to the face to face or online interview. What you wrote on the resume are portraying you without your presence.

When creating or writing one you should sort out the important information first such as put a proper and decent picture, introduce yourself in the “about me” section. When it comes to the experience part, do fill up only the important, the best one for the position. Make sure the experience is related to the position that you are applying. With the right experience it will help you nailed the interview easily. Hopefully.

#5.

Faizal Tahir Salah Seorang Inspire AF 2013

Faizal Tahir Salah Seorang Inspire AF 2013

Assalammualaikum

Hui hui cerita Faizal Tahir kembali menghangatkan blog ini. Cepat kemari kami ingin menyebarkan terbaru Faizal Tahir dipilih sebagai Inspirer untuk program realiti yang kembali menyinari dunia muzik iaitu Akademi Fantasia 2013.  Selain Faizal Tahir, Datuk Siti Nurhaliza, Melly Goeslow juga merupakan antara barisan artis yang bakal berkongsi pengalaman dan ilmu dunia seni yang perlu bersama bakal pelajar Akademi Fantasia 2013.

Selain itu, dua orang pereka tari yang cukup berpengalaman dalam bidang tarian iaitu Alam Wakaka (#AlamWakaka) dan Suhaili (#Suhaili) telah dilantik sebagai Koreografer. Manakala pelakon popular tanahair iaitu Fizz Fairuz (#FizzFairuz) pula akan menyertai AF 2013 sebagai Guru Seni Persembahan.
“Melihat kepada pengalaman dan pencapaian dalam bidang masing-masing, kami percaya ilmu tersebut dapat memberi manfaat dan dikongsi bersama bukan sahaja bersama para pelajar tetapi juga penonton-penonton di rumah. Persetujuan dan komitmen mereka untuk terlibat dengan keluarga AF 2013 amat dihargai dan saya pasti musim ini akan lebih meriah dengan kehadiran mereka,” Naib Presiden Bahagian Perniagaan Melayu Astro, Khairul Anwar Salleh.

Antaranya:

  • Konsert Prelude Top 24 – 6 September 2013 jam 9.00 malam di portal rasmi AF 2013 iaitu www.af.com.my dan www.youtube.com/astrogempak. 
  • Konsert Prelude Top 12 – 7 September 2013 jam 9.00 malam yang turut bersiaran secara langsung di portal rasmi AF 2013 iaitu www.af.com.my dan www.youtube.com/astrogempak. 
  • Program AF Buzz – setiap hari Isnin bermula 9 September 2013 jam 9.00 malam. Dalam program ini, tiga orang panel akan membincangkan secara lebih terperinci tentang AF 2013. 
  • Diari AF – setiap hari Selasa hingga Khamis, jam 9.00 malam bermula pada 10 September 2013. 
  • TGIAF (Terus Gempak….Inilah AF 2013) – bersiaran bermula 13 September 2013 jam 9.00 malam setiap Jumaat.  
  • Konsert AF – setiap hari Sabtu, jam 9.00 malam mulai 14 September 2013.

Tiba-tiba excited nak tunggu AF kali ni. Haih. Kuat lagi aura Faizal Tahir neh. hikksss.
SUMBER:FANPAGE FAIZAL TAHIRMURAI.COM

Papai ! …

Blouse, Dress, Baju Kurung Cantik, dan Murah Cantik

Assalammualaikum

Hai. Ni nak promote sikit lah online shop baru nak establish.  Baju dia semua cantik cantik ! Paling best murah murah tau! Haaa takmoh bebel lagi, sebab nak tunjuk gambar terusss. Jom!

So kalau dah menggelitik nak membeli cepat like VALLARYS meh cepat! Dengar-dengar harga dia pun murah tau! Sumenya include postage. Haaa gila kau?! CEPAT! 
Orang yang promote neh pon dah bergelojak hatinya. Haih. Moh le kite!

Papai ! …

Sambutan Hari Kemerdekaan ke-56 Tahun 2013

Sambutan Hari Kemerdekaan ke-56 Tahun 2013

Assalammualaikum

Keranamu kami mendakap tuah,Keranamu kami bangsa berjaya,Keranamu kami hidup selesa,Limpah budi kemakmuran negara.
Keranamu kami bebas merdeka,Keranamu nyawa dipertaruhkan,Keranamu rela kami berjuangDemi bangsa kedaulatan negara.
Keranamu negara Malaysia !

Tidak sangka secepat ini kita sudah pun mencapai 56 tahun merdeka. Oleh itu, kita perlu menghargai kemerdekaan ini kerana banyak lagi negara yang masih belum merdeka.


‘Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku’

Papai ! …

Adnan Sempit 3, Steamboat dan Raya

Assalammualaikum

Wah, kembali menceritakan kisah hidup aku dalam blog ni.  Kan dah seronok duduk berehat sebulan masa bulan puasa tu kat rumah, tiba pulak masa nak berjalan sakan kat Johor.  Lepas seminggu raya terbanglah aku ke Johor.  Duduk sana seminggu, tiap-tiap malam dok ajak Along keluar, sampai dah sakit segala sendi otot pakat berjalan sakan.  Maklumlah, belajar dah habis, takde nak buat ape, kerja pon belum, so konon macam hidup bebas gitu. =)

So, plan pertama nak pergi tengok wayang, spot cerita Adnan Sempit 3.

 Mula-mula nak guna baucer ZALORA, tapi tak jadi sebab bila surf waktu tayangan kat website TGV tu tak kena waktu.  So, pilih punya pilih, pergi jela ke Cathay Cineplex kat CS. Orang Johor mesti tau kan? =_=  Oh by the way, cerita dia okay, korang boleh pergi tengok.

Oh ya, sekarang dah senang kan nak cari parking kat CS JB sebab dah ada lampu merah dan hijau tu kan?  Tiba-tiba aku jakun sekejap tau, tak sangka kat Malaysia ada, yela dah la baru pas tengok video kat Korea ke Jepun tu, yang cara nak jimat petrol time cari parking tuh, diorang pasang belon “HERE” tu. =)  Kat tempat lain within Malaysia ada lagi tak? Just share lah.. hehe
After that, kitorang pergi ke Dataran JB untuk makan steambot. Nak tau tak walaupon aku orang Johor tapi itu baru kali kedua aku makan ka situ. ngeh ngeh ngeh.

Ini pula satu-satunya gambar aku pergi beraya, itupun dah raya ke 10. Tudung baru katakan, #aidijumakerawang by Aidijuma. hehe.  Tak terpikir pun nak amek  gambar pakai baju raya, sebab mungkin raya tahun ni agak suam =_=
Sooo, itulah cerita aku sekarang ! Bosan kan? hikksss
Lepas ni, KL GANGSTER 2 ! tapi macam ada orang nak gi tengok VIKINGDOM lah. ehek

Papai ! …

Kalau Pergi Luar Negara Nak Pergi Mana?

Kalau Pergi Luar Negara Nak Pergi Mana?

Assalammualaikum

Tempat yang nak pergi

Setiap orang mestilah ada tempat yang naaaaaakkkk sangat pergi kan? So kali ni nak share tempat yang aku naaaakkkkk bebenor perginya =)

Italy ! Nak pergi Italy sebab suka tengok bangunan diorang. Start suka ni bila tengok cerita Disney, Lizzi Mcguire Movie lakonan Hilary Duff. Masa tu kan diorang pergi trip ke Rom and lepastu orang ingat dia artis popular kat Rom sebab muka Lizzie tu sama dengan artis tuh. hikkss Lepastu kalau pergi Italy mestilah perlu rasa Pizza diorang ! =)

Lagi satu, nak pergi Jepun! Dah guna nama pun Diera Tekikushika, mestilah kami ada berangan jugak nak ke Jepun. hehe Bukan apa Jepun ni kan dia punya semangat patriotik gila menebal kan, sebab tulah agaknya diorang ni boleh maju kot. Kalau dari segi kemajuan teknologi jangan cakap ah. Robot dia tuh cepat 10 tahun ! hurrmmm 

Dan kalau ditanya negara mana aku nak pergi, dalam skala jiran tetangga Malaysia, aku teringin nak pergi Brunei. Yelah, Brunei ni kan macam berita daripada negara diorang yang jenis sensasi-sensasi kan rasa macam takde. Tak tau lah kot aku salah sumber untuk Brunei news ke kan. Aleh-aleh kuor berita perkahwinan anak Sultan Brunei.  Hurmm tapi tak kira nak jugak pergi sebab nak tengok apa yang rakyat Brunei tengah buat sekarang ni ek.  Suka dengan Brunei ni sampai aku buat untuk assignment International Business tau ! Orang lain dok sebok nak bukak business kat Australia lah, Amerika lah, Singapore lah, group aku cool je cakap “Brunei Madam !” Alamak cakap pasal assignment ni, rindu pulak zaman belajo. huuuu T_T
Okaylah, nak pergi 3 negara ni. Kalau cakap nak pergi luar negara nak pergi mana, ni adalah antara top 3 daripada 5 pilihan hati.  Haaa yang lagi dua tu, UAE dan Australia/London.  
Korang pulak??

Sayonara ! …

Vallarys New Collection

Assalammualaikum

Hai, kalau korang mencari-cari online shop yang mampu memberikan kepuasan hati (chewaah!) boleh la usha VALLARYS! Terbaru, hari ni sahaja ada 4 new collection baru update. Jemput semuaaaa ! =)

RM40 INCLUDE POSTAGE6 colors available

RM50 INCLUDE POSTAGE6 colors available

KURUNG LACE SAFIYYAHRM85 (TOP ONLY)RM100 (ONE SET)6 colors availabe

BUTTON LYCRA FISHTAILRM100 (TOP ONLY)RM140 (ONE SET)6 colors available

KLIK GAMBAR UNTUK TERUS KE ALBUM 
atau
FOLLOW INSTAGRAM VALLARYS UNTUK FAST ORDER!
Happy Shopping ! =)

Papai ! …

Wanita Syurga Bidadari Dunia

Assalammualaikum

Nak share sesuatu yang aku jumpa kat facebook yang aku rasa kita perlu tahu? 

“Mungkin tidak ramai yang tahu 4 September setiap tahun diisytiharkan sebagai Hari Hijab Sedunia rentetan daripada peristiwa Larangan Bertudung oleh Kerajaan Perancis terhadap Wanita Muslim pada 4 September 2002. Hari ini genap 11 tahun ia diraikan.”

Syukur… Disini kita masih diberi peluang pertahankan hak kita sebagai Muslimah sedangkan mereka disana bermujahadah mati-matian mempertahankan hak sebagai seorang muslimah yang taat. Tetapi, apa yang dapat saya katakan konsep berhijab pada hari ini lebih ke arah mengejar fesyen. Tudung ini bukan berfungsi sebagai ‘ganti’ rambut yang kami tutup. Ianya juga bukanlah hanya sekeping kain atau berkeping-keping kain di atas kepala. Hijab datang dengan pakej lengkap, ianya merangkumi akhlak, intelek dan adab. Hijab simbol wanita beriman, kesederhanaannya dalam setiap yang dilakukan, kelembutan, kesopanan. Maruah dirinya. Kebanggaan dirinya.
Rakan-rakan Muslimahku.. I want the term ‘muslimah’ to bring a picture of modesty & not the image of a fashion diva wearing excessive make-up with a cloth wrapped on her head. Ini satu penghinaan buat kita wanita Muslim.. “
So, sekarang jom kita dengar lagi ni, (pause dulu lagu kat blog ni dulu ye? =))

Sedikit perkongsian dari “KONVENSYEN BIDADARI DUNIA”.. semoga bermanfaat utk kita semua..

“Semua lelaki hebat itu terlahir dari rahim wanita. Kejadian lelaki itu dari asuhan dan didikan wanita, apabila kamu berkehendakan pemimpin yg bijaksana, maka didiklah wanita itu dengan kesopanan yang tinggi dan mulia”.

Sayonara !

Back To Basics

Back To Basics

Assalammualaikum

Wah wah wah. hari ini bangun tido je mak cakap, adik keje ke? Johor menang bola semalam. Terus mata segor, cepat-cepat kami whatsapp.  Finally cuti, dan sebab tu jugaklah perlu blog ni ber-update di hari biasa bukan hujung minggu.  Tapi kesian budak sorang tuh kena kerja. Gahahahaha.  Okay, berbalik pada tajuk entry, back to basics, rasa macam nak update dalam BI. Tak guna weh aku blajo BI dari tadika sampai degree kalo tak practice! Ekekekeke.
*Ehem ehem
My age now 20 ++. So, is that the sign for me to start think something that I never consider to do? hikkss. Macam segan pulak. Okay, currently I am thinking to build my future.  That means in terms of career, what will I be within 10 years from now?. My life, what is the most memorable things will be ? that I won’t never forget it? So, starting from now, I have my own plan (together with my twin).  At least at the end of this year (shall be in october, so it can be our personal-gift to ourselves) it will be come true. Seriously, can’t wait !!! In Sha Allah.
Anyway, while I’m busy planning for my future, some times we have to appreciate the current things like, people that currently around us, my family and friends.  Don’t be yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.  Because, success can be influence by them! Who knows?? And I do believe in respecting people. Mom always remind us, whatever happened, where ever you go, don’t loose your respect. Otherwise, you’ll regret forever because people can forgive you, but they cannot forget what you did. Exactly! Agreed???
Actually my work life quite challenging in terms of personality. It means, the way or you yourself. As a Malay I never think to work together with other races.  But, I think it’s not bad.  Good for me.  Some times I do feel like geramnyaaaaaa dengan dia, but at the end I learnt from mistakes.  I learnt from watching. I learnt from others.  And I’m not kind of girl that will compaint each of everything to my boss.  For me, sakit hati macam mana sekali pun, geram macam mana sekali pon, or how bad your feelings like nak pergi kerja pun really malas, I won’t tell.  I do believe that I have to be independent.  Even though if there is person who secretly tell to my boss, it’s his/her part.  My part is just let it go and move on.  If I keep, I will get headache.  Good to have a boss that will ask how’s everything? Is everything ok? It is good.  But, doesn’t mean I have to tell everything. Correct??

So, if I have certain issues that is not relate to my works, it will keep inside.  Anything happened, I believe, Allah Maha Mengetahui.  So, here I go.  Just back to basics. It means, back to religion.  My teacher, remind us what ever you want do, if you hold your religion to the highest ranking, you will safe.  In Sha Allah. So, when I have some issues, yes, crying is my best way to relief (even though not good actually) but, you have to believe everything happen for a reason, and  give time some times to heals everything.

Lastly, smile ! =)

Ahlan wah sahlan, Ramadhan ! Salam Ramadhan to all Muslimin and Muslimah in the world!

Country Garden, Danga Bay, Johor Bahru

Assalammualaikum

Bagi siapa-siapa yang cari tempat best malam-malam nak jalan-jalan kat area Johor neh boleh la rajin-rajin ke COUNTRY GARDEN yang terletak di kawasan Danga Bay, Johor Bahru.  Atau pun dalam erti lebih tepat, korang nak survey rumah untuk dibeli ke, nak usha show house boleh lah ye terus ke sini.  Tempat dia memang best, angin sepoi-sepoi bahasa.  Jom tengok gambar aku jalan-jalan kat sana. =)

So, korang dah puas tengok taman-taman yang ada? Memang lah tak puas sebab aku letak gambar sikit je, kalau nak tengok puas-puas pergi terjah Danga Bay yep. hikksss.  Okay, meh la aku review sikit ape tempat COUNTRY GARDEN ni kan.

COUNTRY GARDEN menawarkan kediaman 5 STAR kepada semua orang yang mampu untuk memilikinya.  Kini COUNTRY GARDEN memilih Danga Bay untuk projek seterusnya.  “With over 20 years of township development experience, Country Garden is now building deluxe residential enclaves in Rawang, Kajang, Danga Bay, and more to come, in the joint venture with Mayland Group”.

Baca PORTFOLIO dan SULTAN JOHOR THANKED COUNTRY GARDEN FOR CHOOSING JOHOR BAHRU
Okay dah.  Jadi, kalau rasa mampu nak beli, jemputlah tengok show house-nya yeah! Memang gila kebabom cantik rumah tuh! Sepanjang aku masuk setiap show house tu, memang perkataan yang tak lekang dari mulut adalah, WOW! 😀

muncung sebab mampu tengok je. hehe 
FOLLOW @vallarys on Instagram tau !

Papai ! …